D:

Varför kan jag aldrig dricka upp en hel kopp kaffe?

Det gör mig lite arg ibland.

Jag lyckas dricka upp en 80% av kaffet, sen blir den sista slatten kall och osmaklig men jag dricker den ändå. Varför är det så? Förklara för mig D:

Jag har i regel svårt för att inte konsumera den sista delen av någon matvara. T ex om jag äter en smörgås och den sista tuggan faller ner på golvet och blir oätlig är liksom hela måltiden förstörd för mig. Utan den sista tuggan blir det liksom ett oavslutat ärende med lösa trådar som hänger överallt. Och det finns inget mer irriterande än lösa trådar.

Hej (:

Ah, du undrar vad jag gjort på sistone? Klart du gör. ^__~ Nej, jag förstår ju att du inte kan höra av dig själv, jag menar, hur skulle det se ut? Saker är som de är, så det är lugnt. (: Men om du insisterar i din frånvaro kan jag väl berätta.

I tisdags var jag som sagt ute vilket jag nämnde i mitt föregående inlägg, det med den roliga bilden. Var ute och njöt med den höstliknande stockholmsommaren med lite av det vanliga folket och en kanadensare. Vi träffade även de mystiska stockholmarna Ante och Svante. Jag tror inte jag skulle umgås ensam med en person vars namn rimmade på mitt, men to each their own. De var i genomsnitt trevliga (:

I onsdags var en massa folk här och spelade Risk. Givetvis konsumerade vi för mycket alkohol o dyl för att avsluta partiet, men jag tror stark på att min allians skulle segra. Även om jag inte kan slå tärningar för 0,05 kr. I sedvanlig ordning glömdes även regelboken, grönland, och fyra gubbar kvar. Det var en angenäm tillställning och vi genomförde det absolut bästa luret någonsin (hint: jag är inte bög på riktigt(oavsett hur len min röst är :D) :D) :D
Krille gör roliga ljud när han sover, framförallt om man försöker välta honom. "Usch. Usch, usch. Usch."

Det här är ett mycket korkat sätt att lämna en ölburk:


Jag blev lite road när jag såg det. Ignorera mitt soffbordsklister.

Jag och de som sov här väcktes alldeles för tidigt på torsdagen av bäbisar, gräl, saker i korridoren, sopbilen och Glasbilen, i den ordningen. (jag tror det var den ordningen, rätta mig om jag har fel) Det var en sån där typisk dagen efter-morgon där man går runt och gör allt i ultrarapid och äter rostat bröd och dricker kaffe tills folk tar initiativet till att åka hem. Efter det åkte jag och var en helt sjukt pro barnvakt, en såndär som läser godnattsagor (skalman har samma röst som nikodemus) och tvingar i barn varm mjölk när de inte kan sova. Jag fick gratis taxi hem för besväret så jag är nöjd.

Igår gjorde jag iiiiingenting för jag var skittrött. Jag gör för mycket saker i veckorna för att göra saker på helgerna tror jag. Får se vad jag gör ikväll.

Det är vad jag har gjort, vad har du haft för dig? (:

Vi ses.

Ironi är roligt



Ibland ser man kul saker när man väntar på bussen sent på natten.

om ni inte ser vad som är roligt tänker jag inte förklara för er D:<

Dagens ord

Stuntpenis!

Jag önskar det här kunde vara ett sånt där tillfälle då man fick klaga på att aftonbladet är korkat, men Stuntpenis kan mycket väl varit bland det bästa jag någonsin sett dom skriva. Även om jag misstänker att det inte är aftonbladets kader av genialiska skribenter som uppfunnit begreppet. Nästan förvånande att man aldrig hört det tidigare.

En ganska rolig tanke om man tänker vidare på det också. Men det tänker jag inte göra.


jag tyckte det var kul iaf


edit:
Formuleringen på rubriken var också rolig btw. "Porrskådis spelade Willem Dafoes penis". Som om porrskådisen hade klätt ut sig till en jättestor penis osv. En lagom olycklig formulering.

Jag var en duktig caddie

Jag agerade caddie häromdagen, det var en ganska trevlig utflykt. Jag och min caddiekollega ede var visserligen mycket dåliga och oseriösa på grund av för lite sömn och tusengradig hetta, så vi släpade oss mest runt efter våra spelare som bar sina egna klubbor och drog extremt torra ordvitsar. Man kan bygga väldigt många ordlekar på golftermer. Några exempel:

"Tee-hee"
"Driver du med mig?"
"Det där var ju lite åt skogen" (när bollen hamnade i skogen)
"Vet du vad som vore gott? A cup of tee"
"Jag blev lite putt på det"
"De är ett fint par"
"Man skulle haft lite whisky så man kunde ta sig ett järn, en sexa"
"Han är som Führern" (i bunkern)

(så, nu har jag återigen lyckats föra in bloggen i området specifik och tråkig humor)


Vi kom även på idén med en sitcom baserad runt en golfbana. Karaktärerna skulle inkludera:

  • Den seriöse mannen som äger klubben, agerar straight man som blir sur för att alla är idioter
  • Två väldigt oseriösa och dåliga caddies som larvar sig och drar dåliga skämt jämt
  • En bitter gräsklipparman som hatar golfare och gör allt för att förstöra för dom
  • Ett par superaristokratiska gamla brittiska golfare som alltid är där och spelar
Det finns lite potential där, vilket innebär att det säkert redan är gjort och misslyckat ):

man kan få många bra idéer av golfrundor


Dagens citat

"What are you doing in there, pig?"
- den där polisen i True Blood


det är kul för att han säger det till en gris i ett litet hus :D

Kontrabloggen i ett nötskal

Obs, läs inlägget under detta för jag gillar det.


Ett bra citat om min blogg:

"Det är som ett sånt där vapen som regeringen använder för att manipulera ett helt samhälle för att få som de vill."
-Okänd bloggare


Jag blev för övrigt nyligen utnämnd till Århundradets Blogg:

Priset för Århundradets blogg, utnämnd av Anki


Jag är mycket stolt.

Lösningen på bloggfrågan

Jag kom just till en mycket fascinerande insikt om bloggar. Nämligen, vad som skulle göra alla bloggar i världen bra.

Den stora svagheten med bloggar är inte att folk är oförmögna att skriva, eller att de är fruktansvärt ointressanta människor, eller ens att de tror att de är så mycket intressantare än de är. Problemet med nästan alla bloggar är att människor inte tänker.

Vissa bloggar kan vara bra utan att innehålla större tankekraft. De är de bloggar som har ett fast ämne som det lyckas hålla sig till, och som är intressant i grunden. Folk som har intressanta yrken, eller bloggar som handlar om ett specifikt ämne, eller bloggar som bara har roliga bilder och länkar, man kan göra en lista. Dom här bloggarna har ett egenvärde, i annat fall krävs någon form av tanke bakom den för att det ska vara någon mening med att överhuvud taget läsa den. Vem som helst kan äta lunch, därför är det inget unikt eller intressant att berätta vad du åt till lunch idag. Ingen borde ha ett intresse i att läsa om de människor som de inte känner som du umgåtts med, alla umgås med människor och i slutändan blir en beskrivning av en sån händelse aldrig unik i sig.

Men tankar är det mest unika vi har, de tänkar som vi faktiskt tänkt ut själva och inte lånar som färdiga formuleringar.

Det är en hisnande tanke, om varje blogginlägg bara hade en enda unik tanke med sig skulle internet vara fyllt och uppbyggt med miljoner av miljoner tankar, en hel generations medvetande och personliga insikter. Internet kan mycket väl vara mänsklighetens största uppfinning, och vi använder den för att berätta om vad vi åt till lunch och vilka strumpor vi har på oss.

Om hundratals år kommer förhoppningsvis människor se tillbaka på vårt banala missbruk av den största uppfinningen någonsin, som vildar som missbrukar vad som skulle kunna vara det ultimata uttrycket för det mänskliga medvetandet.

Nästa gång ni bloggar, gör internet och mänskligheten en tjänst, tänk. Vi kan bli mindre värdelösa.

Anki tog ett stort steg i rätt riktning idag, bra jobbat.




såhär seriös tänker jag aldrig vara angående bloggar igen

jag hatar bloggar osv

Smörfrågan

(ett till Bra inlägg, förlåt. ska försöka vara lite sämst igen snart)

Min enorma fascination över enkla sociala regler fortsätter. En fråga som kom till mig som en omedelbar insikt (eller motsatsen till en insikt, eftersom det är en fråga) en gång är följande:

Är det okej att bre någon annans smörgås, och (om ja) under vilka omständigheter?


Om vi tänker oss en situation där du och din vän står i ditt kök och ska äta rostat bröd, och din vän brer sin egen smörgås. Är det då konstigt om denne samtidigt brer din smörgås?

Svaret beror förstås på en mängd olika faktorer, till exempelvis [sic]:

Hur väl du känner personen och vilken typ av relation ni har
Den förväntade nivån av artighet
Om personen som får sin smörgås bredd gör något annat samtidigt och i sådana fall vad
Om parterna är under någon form av stress, t ex har bråttom någonstans
Om den ena personen är värd åt den andra personen
Mängden personer som är närvarande
etc

Det som mest fascinerar mig är att nästan alla jag frågat (jag har gjort en poäng av att fråga folk) gett olika svar på frågan. Några exempel:

Ja, det är najs när folk gör saker åt en
Nej, det är ett personligt utrymme
Nej, man ska inte röra folks mat
Nej, alla vill exempelvis ha olika mycket smör etc etc
Ja, om man gör något annat medan personen brer åt en
Nej, det känns som en överdriven artighet
Nej, det är korkat eftersom det tar 1 sekund att göra själv
Ja, det är okej eftersom det tar personen 1 sekund att göra det åt en
etc

Jag tror jag tyckte det var okej från början men nu är jag för förvirrad för att veta.

Det är intressant hur komplicerade enkla sociala interaktioner blir om man faktiskt tänker en massa på dom.
Om ni har lust kan ni ju lämna en kommentar och berätta hur ni ser på saken. Är det okej om någon brer din smörgås?

Jag var på bio

Var på bio igår med L, BF och HSPM. :D

Vi såg Woody "Woddi" Allens nya film, som tydligen hette Whatever Works och innehöll den där mannen från Curb Your Enthusiasm som är rolig, och en massa såna där halvkända skådespelare som man nästan känner igen fast inte riktigt, så att man sitter och stör sig på det varje gång man ser dom.

På pappret förutsatte jag att jag borde hatat den eftersom feelgood-komedier med romantiska inslag inte direkt är en genre av film som jag inte brukar hata, men jag lyckades inte riktigt hata den ändå. Någonstans under de första minutrarna lyckades den stjäla lite uppskattning, och behålla den genom resten av filmen via bra skådespelare, en fyndig och rapp dialog, och även en lagom korkad handling.

Jag skulle sätta ett betyg på den men ett behov av att kvantifiera upplevelser  är ett tecken på ett svagt medvetande D:

gästbloggning

Hej jag gästbloggar.

konversationer.

Kozick säger (23:30):
åkt 179 100000000000000000 ggr
Kozick säger (23:30):
sen INNAN DU VAR FÖDD
Kozick säger (23:30):
PIMP MUTHAFUCKA YEAH
- ZABBO | WELLE:ERDBALL@ARVIKAFESTIVALEN '09<3 säger (23:31):
 stackare
Kozick säger (23:31):
ja men jag flydde


Vi diskuterade fäbodvallar enligt K. Och delgav detta till Li på msn.
K är den mest kulturella människa jag känner, tydligen.

Och slutligen; gissa meningen:

skrivning 1:  jagfixR ,ED P#
skrivning 2:  jah fix<R ,ED ,P!"



Skylthistorien

Det var för några år sen säkert.

Jag och Krille åkte vi runt på äventyr (lite som Indiana Jones) i Staden efter ett par öl då vi fick syn på en reklamskylt i tunnelbanevagnen med rubriken "VI BRYR OSS INTE"  (en reklam för en bank tror jag; det var på tiden innan finanskrisen då det tydligen var en fördel om ens bank var ansvarslös och omoralisk) och vi insåg att det var en ganska najs skylt att ha. Så vi plockade ner den och började riva loss den relevanta biten (delen av skylten som förklarade vad den handlade om kab suga) när en pk-man och hans fru i sätesgruppen bredvid oss började klanka på oss.

Ni vet, såna där pk-människor som måste lägga sig i varenda småsak inom en 370-graders radie bara för att vara viktig. De kallar det vanligtvis för "civilkurage".

Följande konversation inträffade:

PK-man: "Hallå! Varför gör ni sådär?"
Jag/Krille: "Ja, alltså, det är ju en lite roligt skylt och så tänkte vi." *visar skylt med texten 'Vi bryr oss inte'*
PK-fru: (chockerat) "Men... ...nån har ju BETALAT för den där!"
Jag: (förklarande (egentligen var jag mest trött på deras tjafsande)) "Ja, men jag har betalat för den här resan. Dessutom anser jag inte att företagen bör ha rätt att inkräkta på vår integritet via reklam på det här sättet. Det är min åsikt som radikal syndikalist."
PK-man: (förvirrat) "Jaha... Så då ska ni bara förstöra?"
Jag: (uppriktigt) "Ja. Vi som är vänster gör så."
PK-man: "Eh, jaha. ...lycka till med det då"

Sen gick de av

En bonus

Här är ett inlägg jag faktiskt inte skrivit själv, utan som är spökskrivet (bu) av en av mina bloggkollaboratörer.

Jag tänker alltid hålla dennes identitet hemlig pga PUL och upphovsrättslagen. Här, enjoy:


Ett utdrag från min uppkommande bok; Allt är allt

Kapitel ?

Polis är stöld

En polis är en polis. Det är lika självklart som att en trädgårdsmästare är trädgårdsmästare. Polisen är till för att behandla brottslighet och kanske ännu viktigare att förhindra den redan innan brottet begås. Det ska framgå att polisen är en del av samhället, vanligt folk ska känna igen sig i konstaplarna, men desto mer man tänker på det inser man att en polis är en polis vilket också gör att denne tänker, känner och agerar som en polis. Det spelar ingen roll om han eller hon hänger av sig attityden tillsammans med uniformen vid slutet av dagen, en polis är en polis och därför kommer fortsätta vara en statussymbol. Något avskilt från folket, från hopen. Det är i tanken en enhet och inte människorna bakom som i slutändan profileras.

Polis är stöld, polis är polis. Allt är allt.

Det bra inlägget

Egentligen är det inte så bra alls utan bara bättre än genomsnittet så nu kommer alla hata det eftersom jag höjt förväntningarna genom att skjuta upp det närmare 15 gånger uppskattningsvis ):

I alla fall:

Ett par (trevliga) människor i min förra klass (den nationalekonomiska) var högt uppsatta bossar inom SSU (ni vet det där ungdomsförbundet som vill förbjuda cirkus osv). Via dom fick jag en unik möjlighet att i förhand se utkastet till materialet inför deras trettiofemte förbundskongress. Det var en sak med framsidan som jag fann otroligt lustigt. Låt oss se om om ni, kära läsare, kan hitta roligheten. Ungefär som finn fem fel, fast man ska hitta 1 sak som är rolig istället:



Min arga hund-väska syns lite i bakgrunden.


Ser ni det roliga?


Det är lite långsökt.


Ledtråd: Vart tar alla människor vägen?


Svaret: Alla människor är på väg till SIBIRIEN :D Som lagom inbitet högerspöke finner jag det roande att SSU förespråkar att en ny värld är möjlig om vi marscherar alla på ett långt led till Sibirien. Jag vet inte hur tilltänkt det känns, egentligen. Men jag tyckte det var kul i alla fall.

Några fler nya ord jag gillade

Busmat - såna där saker man aaaaaaldrig skulle få äta när man var liten, fast man ville. Typ chips med glass och rostat bröd med chokladsås. När man är stor och kan äta dom är de tyvärr i regel mycket mindre lockande. Utom rostat bröd med chokladsås, det är skitgott.

Protestmjölk - mjölk som är en sekund över bäst före-datum och därför transformeras till filmjölk i protest över denna hädelse. Sen ska man ha mjölk på sina brunchflingor oxh tänker najs bara en dag för gammal då kan den leva, men icke D:

Vi har grillat igen

Det var en mycket bizarr kväll.

Det var allt.

Vi grillade (:

"Grill" = öl + eld

Vi hade eld.

Mycket eld.

Här är några bilder på elden:





Jag gillar den där sista.

Vi var hur som helst tillbaka på Ground Zero, platsen för vår förra eld. Denna gång med lite gamla klasskamrater och dylika: Rotor, Pasen, Koppen och Pasenbror. Vi pratade en del minnen och så. Rotor hatade allt. Mycket harmoniskt. Åkte hem i en trasig Hetsmobil som var alldeles liten för antalet människor i den, och med ett trasigt avgassystem så den lät i 16000 decibel och ägde alla vi pase-rade. Det var en bra kväll :) Förutom myggen jag hatar dom D:

RSS 2.0