All min respekt, förlorad ):

jag tar tillbaka allt positivt jag sa om john hustler för ett par inlägg sen

jag kan inte tolerera en föreläsare som går runt i foppatofflor

jag tänker hädanefter inte acceptera något som Foppatoffelmannen säger som sanning utan vara den mest kritiska tänkaren någonsin

tur i alla fall att de var svarta och inte rosa eller kräkgröna för då skulle jag lämnat salen i raseri och aldrig mer kommit tillbaka, vilket hade varit dåligt för mitt framtida betyg


Marginell konsumptionsbenägenhet (marginal propensity to consume) är mitt favoritord hittills i makrokursen, by the way.


Wittgenstein, sa kontrablogg

Min gode kamrat och ärkerobot Viqtor von Mordecai har påbörjat sin blogg, baserad på världens mest avancerade och interna skämt. Läs den.

Den kan omöjligt vara dålig.

Eller alltså

det är en blogg

men ni vet
ah

Officiellt sett vår (rent definitionsmässigt)

Tentan gick ganska bra tror jag (:

Jag har även drabbats av min årliga vårförkylning, vilket måste innebära att vintern otvivelaktigt är över. Jag har väntat alldeles för länge för att vara tacksam. ;< Min förkylning är typ över nu tror jag. Jag är bara avsevärt cptrött.

Den nya kursen (sk Makroekonomi med tillämpningar) har börjat, köpte böcker för ca 1000 1000 SEK idag. Föreläsaren heter nästan Hustler i efternamn men han är förlåten eftersom han verkar ganska bra. Han har även en sån där underlig sida med bilder på sin familj om man skulle vilja stalka hans barn av nån anledning eller nåt i dunno.

In other news ska jag försöka besöka min gamla högstadieskola (rekommenderas) i veckan. :D Det är på tiden. Alla lärare saknar oss säkert. (ha-ha)

Aahaha

Följande är en rolig länk

http://www.youtube.com/watch?v=KIk26JT4XDY&NR=1

Tenta imorgon

Dags för tenta igen.

Alla mina lärdomar inom Nat. Ek. ska sättas på prov. Känner mig alldeles för obekymrad i dagsläget. Jag kan nog allt i hela världen. Ser fram emot ölen efteråt.

Fick en del bra tips på repetitionen innan:

"Tänk er att det är en misstänksam person som ska rätta er tenta. Inte extremt misstänksam.  Men lite misstänksam."

eller

"När vi rättar tentor måste vi ha något att rätta"

eller min favorit

"Jag vill inte råda er att göra märkliga tolkningar"


En extra motivation är förstås chansen att vinna Casselpriset för framstående studieresultat. Tydligen vinner får man ett "ganska fint diplom." Jag har alltid viljat ha ett ganska fint diplom.

Önska mig lycka till. :D

ANKBLOGG -^_

Ankor är roliga djur.

Ankor uppfanns i 400-talets frankrike av under Karl den Stores regim i syfte att framställa ägg för tillverkning av prydnadsföremål i samband med med det stora S:t Barnabas-firandet som ägde rum i Marseilles var femtonde år under en 200 år lång period. Ankor kom kort därefter att bli en framträdande symbol för kristendom inom frankrike, spanien, beneluxländerna och norditalien, ett motiv som återfinns i många kyrkomålningar, mest framträdande i Sacré-Cœur-basilikan i Paris.

Rent biologiskt definitionsmässigt är ankor näbbdjur som väger mellan 8 och tolv kilo i fullvuxet skick, medan vissa former av mandarinankor (inte att förväxla med ankklementiner som är frukter) kan väga upp till 25 kg dvs lika mycket som ett halvstort barn. En ankflicka lägger varje vecka upp mot 19 ägg varav cirka 5% kläcks och bildar ankungar (fina ankungar, fula ankungar är i regel svanungar som planterats i ankornas bon  för att knuffa ut de andra ungarna, snarlikt gökar) som inom 2-4 år växer upp till fullvuxna ankor. Ankors främsta föda är majs och små fiskar som de fångar i dammar.

Framställningen av ankor är inom EU strängt reguljerad enligt de regler som togs fram av EU-organisationen CFSP, i samband med den härjande fågelinfluensan som tog närmare 7 miljoner människoliv under perioden 1999-2006. 15-20 ankor (ägg och ungar ej inräknade) får hållas av privatpersoner under förutsättning att de innehas i "hobby-syfte", medan mängder större eller mindre än detta intervall måste registreras via lokala brandskyddmyndigheter. Notera att dessa regler är under revision i samband med Lissabon-fördraget och även en av frågorna som diskuteras av den svenska pågående grundlagsutredningen, främst med fokus på rättsäkerhetsaspekterna av det föreslagna subventionerna för ankfarmare.

Ur ett nationalekonomiskt perspektiv har anktillverkningen stora följder på lång sikt, både positiva och negativa. Dessa förklaras genomgående i grafen nedan.

Ankogram
(Klicka för större bild)


Diagrammet tar hänsyn till CFSP-reglerna men dock inte förändringar i samband med lissabonfördraget och förutsätter dessutom ett något högre inträde på marknaden än vad som kan sägas vara sannolikt under rådande konjuktur

Ankor är även roliga när de säger kvack och det är lite kul att både ankor och grodor säger kvack i sverige i frankrike säger ankor "coin" vilket också är kul :D

Notera att all viktig information här gäller ANKOR och inte änder som är mycket sämre djur även om de också säger kvack jag tycker om dom också visserligen med de är inte ANKOR (:


hoppas du är nöjd ede

RSS 2.0