Århundradets insikt

Jag och HSM (vem annars ;<) kom till århundradets insikt för ett tag sen, så imponerande att jag kände mig manad att spara det till sitt eget inlägg (en av de största hedrar en insikt kan få).

Jag tror de flesta känner igen känslan man får av att umgås med en person, men känna att det är någonting man stör sig på med dom. Men man brukar aldrig kunna sätta fingret på det. De kan vara intelligenta, trevliga och roliga människor, men samtidigt känns det lite som ett ooljat maskineri att umgås med dom. Lite för många obekväma tystnader, en aning famlande efter samtalsämnen, en besvärande känsla av felaktighet. Inte det att man inte har något gemensamt med dom heller. Jag tror vi identifierade en viktig förmåga som vars frånvaro kan vara en viktig orsak till ovanstående:

Förmågan att prata om ingenting.

Det låter ganska korkat, men jag tänkte igenom alla de människor som jag utan problem kan kalla Bra Vänner, och samtliga av dessa besitter denna förmåga till en stor eller t o m mycket stor utsträckning. Omvänt insåg jag att många (de flesta) människor jag har svårt för saknar denna förmåga eller är dåliga på den, t ex pga tråkighet. Jag kan till och med bli ganska irriterad när man kommer på ett fint fullkomligt nonsensämne och personen man pratar med skjuter ner det med ett "mm okej" eller "jaså" (haha charm-S ;D). Ämnen som t ex om det är fysiskt möjligt att slå ut någons hjärna eller tänder som en erogen zon. HSM sa ett bra exempel, vilket var tur eftersom jag inte kom på något eget:

"Undrar om folk som bor där uppe på kullen har en hiss eller om de klättrar upp och ner varje dag"
"Ingen aning."

D:

Antar att det här är en sak som varierar från person till person, men för mig förklarar det något jag aldrig riktigt tänkt på tidigare. Jag gillar sånt.

Massor med saker

Jaha, nu gick det en stund igen. Jag tänker ursäkta mig med att jag gjort saker igen. Ska försöka undvika punktlistor och göra ett långt inlägg istället. Med rubriker. Så att det är logiskt och rationellt.

Min bror gifte sig
Grattis igen till Conny och Claudia.
Bröllopet var sjukt trevligt komplett med en rolig präst, en otroligt god middag tillagad av en lyxkockman, och en alldeles förträfflig kväll med en mängd trevlig människor som man är vagt relaterad till genom hundratals relationer som är omöjliga att hålla koll på, vilket leder till massor med presentationer och förklaringar till höger och vänster.

Jag höll även ett bejublat tal (seriöst, jag fick av någon anledning komplimanger av en 5-6 främlingar - och det inkluderar inte de människor jag faktiskt kände som var tvugna att komplimentera det) där jag i princip sa "Hej bror tack för att du är en bra man och lycka till", fast i lite fler ord.

Jag träffade även en mängd av mina nyblivna chilenska släktingar, otroligt trevligt folk som jag är stolt över att vara relaterad till.


Seriöst, dagens ungdomar

Jag och Krille letade igenom hela jävla stan efter såna där små plastsoldater som man kunde köpa säckvis av när man var liten till ett hemligt projekt. Men det finns seriöst inte. Alltså shit dagens ungdomar med deras multiledade blinkande bullshitleksaker jag hatar dom rrrrrr. Blir lite irriterad av att bara skriva det. Tur att man var liten förut och inte idag när allt är sämst. Om någon vet var man hittar plastsoldater, seriöst, hör av er.

Jag fyllde även min dagliga personmöteskvot genom att träffa 100 olika människor jag kände, och vi uppfann dessutom bl a följande ord:

lyxbulle
kattcharm/charmkatt
guilloufakta
personmöteskvot
morgonführer


Vi grillade igår


Lite diverse folk var här och grillade igår. Vi hade långa diskussioner om att sexuellt antasta folks tänder, med mer ordlekar än jag ens vill tänka på. Vi eldade seriöst allt en den lilla grillen så jag tror att mina grannar hatar mig nu, särskilt med tanke på hur mycket de stod i fönstren och stirrade på oss och hur mycket vi stirrade tillbaka.

Just det, både BJÖRN och HSPM tyckte jag borde namedroppa dom här oftare (svartsjuka; stackarna) så nu namedroppade jag BJÖRN och HSPM. Ska försöka tänka på att göra det mer frekvent i framtiden. Vet inte om S bad om att bli namedroppad, men nu namedroppade jag S ändå. (letterdroppade?)


Och btw,

Det där bra inlägget. Det kommer, men det är inte så bra som jag fått det att låta egentligen. Känner att jag höjt förväntningarna för mycket. For the record beror förseningen på att jag arbetar hårt med det, bara på att min mobil är seg med att överföra saker så jag pallar inte.

Glad midsommar

I efterskott alltså. Eftersom det var igår.

Jag åt en angenäm PK-middag, igen. Vi uppfann en ny sås. Tillställningen var lugn men trevlig, ett väl godkänt sätt att spendera midsommar. Hade ni trevligt? (:

Jag hade en sjuk irriterande dröm i natt (HAHA! En Midsommarnattsdröm!), jag och någon till skulle tillverka 100 smörgåsar + sallad som skulle levereras till hytterna på en finlandsfärja men allt var sämst och vi hade inga instruktioner och det fanns för få smörgåsar och min mor hällde sås på en så att den blev mosig, det sög alltihop. Jag vaknade och var skitsur. Det som är lustigt med drömmar är hur man alltid vet exakt vad man måste göra även om ingen säger det till en, t o m långsökta saker som att göra smörgåsar till folk på finlandsbåtar. Jag var arg på alla lata människor som inte kunde gå och hämta smörgåsar i cafeterian istället. D:

Jag kom helt av mig från poängen, ett stort grattis till min bror (halv) Conny som idag gifter sig med Claudia. Gratulationer, och alla lyckönskningar inför framtiden. (jag betvivlar att ni läser min blogg men det är tanken som räknas k)

Det bra inlägget är fortfarande on schedule för imorgon, ingen fara

Förlåt

Det verkar som om jag varit en typiskt Dålig Bloggare igen. Det var inte meningen. Jag har inte så bra ursäkter, det har bara varit mycket på sistone. Jag ska försöka ta igen det:


Saker jag gjort:

  • Haft ett stycke dödstenta från helvetet i Makroekonomi I - klarade den med ett strålande D. \o/ (D står för ASBRA)
  • Druckit en massa alkohol
  • Flyttat. (till Ektorps Centrum, Nacka, om någon av mina trogna fans vill titta förbi och ge mig pengar)
  • Questionable things (but nothing the God of biomechanics wouldn't let me in heaven for)
  • Vaccinerat mig mot TBE, min arm värker fortfarande
  • Börjat spela piano; idag faktiskt, hittills kan jag en bit av An die Freude och en bit av Aura Lee som tydligen är en låt från amerikanska inbördeskriget och även melodin till Love Me Tender med Elvis Presley. (Tack till Matte för synthen <3)
  • Lyckats genomföra den sedan länge planerade PK-middagen, mycket angenämt
  • Allt (tack HSM ;<)
  • Slagit huvudet i kanten på min alldeles för korta soffa
  • Träffat mystiska stalkers ("Där ÄR han ju!")
  • Blivit jagad och gömt mig från polisen i en buske (igen) (eller var det innan jag bloggade senast jag orkar inte kolla)
  • Lärt mig koka bra ris
  • Lyckats klippa en ny film
  • Byggt massor av Lego :D
  • Äntligen sett Die Welle efter ett halvår av tjat
  • Osv
Såna här listor är så värdelösa och de blir ännu sämre eftersom de alltid blir för korta så att jag måste fylla ut dom med saker som är ännu mer ointressanta än resten av allt annat jag skriver. D:

Ja, det bra inlägget jag planerade kommer fortfarande imorrn. jag lovar

RSS 2.0