Plåster - vattenavstötande, självhäftande och rasnormativa?

Jag och L hade som vanligt en intressant konversation om saker när en ganska intressant frågeställning slog oss. Om man köper hudfärgade saker till exempel strumpbyxor eller plåster i Nambia eller någon annan stans i Afrika, kommer de då vara svarta? Används konceptet "hudfärgat" på samma sätt utanför den vita västvärlden? Andra kulturer kanske inte har samma löjliga besatthet med att kamouflera saker? Tanken på att köpa hudfärgade plåster som inte alls har samma färg som min hud (inte för att min hud är ens tillnärmelsevis plåsterfärgad) roade mig.

Och vidare, i detta mångkulturella, politiskt korrekta och kosmopolitiska samhälle vi trots allt lever i enligt grannskapsmodellens bästa principer, är det verkligen rätt att kalla en bestämd färg "hudfärgad"? Kan inte detta sägas vara ett exempel på en obehaglig och postkolonial rasnormativitet? Om plåster är hudfärgade, vilken färg har då afrikaners hud? Det är närmast förvånande att det inte finns någon pkintressegrupp som rasar i media angående det här. Feminister har minsann förmågan att klaga på allt som är köns- eller heteronormativt. Synd att ingen lyssnar på dom. I egenskap av statsvetare är jag besviken på hur den antirasistiska opinionen är för upptagen med att vara arga över glasspinnar istället för att bidra med lite Intellektuellt Stimulerande gnäll.



¬__¬   jag gillar den här smileyn

Je suis désolée

Förlåt :(

Jag har varit ganska sämst på att uppdatera och liksom lite glömt bort den här bloggens existens. (gott nytt år btw) Lyckligtvis har jag trogna fans (typ tre :D) som tjatar på mig så att jag kan göra saker som att skriva viktiga inlägg när jag sitter hemma på en lördagkväll som typ är sämst eftersom ingen gör nåt alt. är bortresta. Bah. Läs Ankis blogg lite grann btw den är nog bra (jag har aldrig läst den egentligen jag mest skummar igenom den och säger att det ser bra ut varje gång hon länkar den men säg inget till henne :) :( :D).

Hursomhelst har jag startat ett nytt projekt. Från och med första januari har jag fört någon slags loggbok där jag skriver en kort rad om vad jag gjort varje dag osv. Detta har liksom blivit nödvändigt pga min otroligt kapsejsade tidsuppfattning som inte riktigt funkar alls. Inte hänt så mycket spännande. Jag har mest fikat, och även druckit alkohol exakt en gång i veckan. Lustigt nog bara onsdagar. ;O

Under kategorin intressanta ämnen som trillar över mig medan jag försöker skriva tråkigare saker har jag insett lite underligheter angående roliga saker. Det verkar som att jag alltid roas mer av smålustigheter och allmänna torrheter snarare än saker jag inser borde vara roliga. Jag hatar skämt. :( Lyckligtvis är jag väldigt duktig på att roa mig själv. Det är liksom lite kriteriet för lustigheter. Jag blir praktiskt taget förvånad ibland när jag säger saker som roar mig och det visar sig att andra också tyckte det var kul. Jag kanske har missuppfattat hela koncepetet med humor? ;<

RSS 2.0