Bloggar och så, 0.5 år senare

Jag har hört att jag inte skrivit på länge. Förstår inte vad som menas, har inte gjort mycket annat än skrivit på så länge jag kan minnas. På den här bloggen? Nä.

Däremot har jag skrivit en mer eller mindre genialisk kandidatuppsats i nationalekonomi, "Jobbskatteavdragets effekter på sysselsättning och arbetskraftsdeltagande i en modell med endogent företagsinträde: En teoretisk analys". Jag är ganska säker på att det inte är riktig vetenskap om ens uppsatstitel inte innehåller ett kolon. Uppsatsen var av en så otroligt hög standard att sex av sju akademiker ansåg att den förtjänade ett A. Dessvärre var den sjunde akademikern vår examinator, så vi fick ett B då vår mikroekonomiska uppsats inte var tillräckligt makroekonomisk. Men jag är faktiskt oironiskt inte bitter. Däremot rastlös. Att övergå till att vara arbetslös akademiker efter en termins mer eller mindre intensivt uppsatsskrivande är en besvärande omställning. Har klättrat lite på väggarna sen i tisdags ungefär. Fast försiktigt, för att inte förstöra min inredning.

Men nog om tråkiga akademiska saker. I och med att jag nu praktiskt taget är en Pol Kand (redo att skriva insändare om saker jag inte vet något om) så är allt sådant för tillfället bakom mig. Jag skulle kunna redogöra för allt annat som hänt sen jag bloggade sist (tionde december förra året), men ingen bryr sig egentligen och ärligt talat minns jag inte det mesta (jag var i Skottland ungefär i februari, det var najs).

Däremot fick min retrospektiva blick på vad jag gjort det senaste halvåret (för det är ganska exakt ett halvår sen jag bloggade sist) att reflektera lite över konceptet identitet, och så vidare. Är jag samma person som jag var när jag skrev det där bra inlägget om min filosofiföreläsning? Uppenbarligen menar jag inte att jag skulle vara numeriskt different från den person jag var då eftersom både spatiotemporal och psykologisk kontinuitet är upprätthållen (ett halvår senare lönar sig min filosofiutbildning). Men i vilken grad har jag andra egenskaper nu än då? Uppenbarligen vet jag mer saker nu, och har fler erfarenheter än jag hade då. Men det är nästan omöjligt att jämföra hur mina synsätt och åsikter har förändrats sen dess, även om det är en fascinerande sak att reflektera över. Viktigast av allt: Är jag en bättre människa nu än jag var då? Jag hoppas det. Det är en skrämmande tanke att en vacker dag inse att man är en sämre människa än man var för några månader sen.

Se så mycket tid jag har att fundera på dumma saker när jag är arbetslös.


Sådär, ett mycket långt och mycket ointressant blogginlägg avklarat. Ses igen om ett halvår!


Jag skojade bara, jag ska aldrig överge er igen kära läsare. <3


(obs det där var förmodligen en lögn)


(dessutom har jag förmodligen inga läsare)


RSS 2.0