G'jul

Jag hade tänkt göra ett långt och fint inlägg med en massa djupa tankar om julhögtiden, men jag är för upptagen med julbestyr what with Kalle Ankor och glögg osv för att ta mig tid (sk julstress). Imorgon kanske.

Däremot önskar jag alla som läser det här en riktigt god jul, oavsett vad man nu vill att det ska innebära.

OBS viktig förändring

Från och med idag heter "bröstvårta" istället "nippel."

En nippel, flera nipplar.

Med lite övning ska det nog funka ganska bra, så tänk på att säga rätt i framtiden. Det är åtminstone inte en vårta som sitter på ett bröst.

Imorrn är det jul, så ska skriva ett fint inlägg om julen imorrn. Måste slå in några fler julklappar också. ;<

På tal om jul:

Kozick säger:
   haha julgranar är jättekonstiga
Kozick säger:
   man kan ju inte ha ett träd inomhus
Peggy säger:
    tydligen kan man det

Det är faktiskt jättekonstigt.

GP

I egenskap av statsvetare saknar jag Göran Persson. Svensk politik är inte samma sak längre. Bara hans sätt att ta av sig glasögonen och kolla myndigt på sin motståndare medan han sa deras namn gjorde mig stolt över att gå och rösta (fast inte på honom, förstås). Och hans härskartekniker. Vi saknar dig GP <3

Och det här är nog det bästa filmklippet i svensk politisk historia.

Vadfan SL

hej jag heter SL jag ändrar tidtabeller för pendeln lite sådär slumpmässigt mitt i vintern så att alla blir förvirrade tydligen på grund av eudirektiv vilket inte riktigt är en ursäkt inte nog med att jag är allmänt sämst och aldrig kan vara i tid ska jag även ändra sagda tider som jag inte håller så att ingen ens kan veta när mina tåg går när de väl spenderat ett år med att lära sig allt utantill kort sagt jag är sämst

Söndagar

Traditionellt sett är det ju måndagar som anses vara den allmänt dåliga dagen som ingen gillar, av goda skäl. Däremot kan det vara värt att ta konsideration om inte söndagar är en värdig kandidat för titeln.

Som bäst är söndagar en ledig dag som man inte kan göra så mycket vettigt pga arbete eller motsvarande, som värst sover man alldeles för länge och kan aaaaldrig somna på kvällen fast man måste, med växande ångest över morgondagen som kommer bli äckligt cp. Vanligtvis lyckas det bli någon form av medelmåttigt mellanting.

Alla känner säkert igen den där känslan av söndagskvällar när man inte har något att göra men inte kan sova för att man är alldeles för pigg, så att man mest sitter och dödar tid tills sängdags blir en praktisk möjlighet. Min söndag var ganska produktiv den här gången, diskade 100 kilo disk och röjde i heeela huset, så jag är rätt lagom trött. Däremot sov jag alldeles för länge, vilket orsakade ännu en typisk sån dag extremmedelmåttig söndag. Söndagar känns dessutom som en typisk sån där dag att städa på. Jag önskar vore katolik så att jag var tvungen att gå i kyrkan åtminstone (vägrar protestantiska gudstjänster). Ska försöka smyga mig till en bikt någon dag snart också, så jag kan kryssa det från listan.

Laddade ner ett ton julmusik idag också. Synd att jag inte gillar julen så mycket alls. :(
(obs förutom alla de där gamla sångerna från 1800-talet som är ganska läskiga)

Gusp! <3

Igår var en bra kväll. Det såg väldigt öststatligt ut till en början, men skärpte till sig framåt slutet.


Lite bilder på Gusp som utlovat (se föregående inlägg):

Gusp - vår klassmaskot:




Emogusp (väldigt poetisk bild):



Jag och Gusp (:D):



L och Gusp:



Typ det bästa djuret någonsin.




GUSP

Gemensam utrikes- och säkehetspolitik, förkortat GUSP (engelsk förkortning CFSP) är ett politikområde inom Europeiska unionen (EU). GUSP utgör den så kallade andra pelaren inom EU-samarbetet, och etablerades i samband med att Maastrichtavtalet trädde i kraft 1992.

GUSP är ett mellanstatligt samarbete där alla frågor som rör EU:s säkerhet behandlas. Europeiska unionens råd, det vill säga ministerrådet ansvarar för utformandet och genomförandet av GUSP. Under rådet finns olika militära och politiska organ med uppgift att bestämma och bedriva utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Frågor som rör GUSP behandlas av unionens utrikesministrar. Europaparlamentet deltar inte i beslutsfattandet, men rådfrågas när det gäller kommande inriktning av politiken. Kommissionen förvaltar GUSP:s beslut.

Politikområdet Europeisk säkerhets- och försvarspolitik (ESFP) utgör en del av GUSP. Några av de viktigare organen relaterade till politikområdet GUSP (inklusive ESFP) är EUMS, den militära staben, CIVCOM, Civilkommittén, Militärkommittén (EUMC) samt Kommittén för utrikes- och säkerhetspolitik (KUSP).

Den militära staben, EUMS inrättades i juni 2001 och fungerar som en länk mellan EU:s politiska och militära organ, och de militära resurserna. Staben består av 200 officerare, från de olika medlemsländerna. De arbetar med strategiska lösningar, analys och sakkunskap. Underrättelser, policy och planering, logistik och resurser, kommunikation och informationssystem, operationer och övnignar. Civilkommittén CIVCOM är ett organ för civil krishantering. 5000 poliser skall finnas till förfogande för internationella insatser, varav 1400 poliser inom 30 dagar. Militärkommittén, EUMC är högsta militära organ i EU och har till uppgift att ge råd och rekommendationer i militära frågor till KUSP. Kommittén för utrikes- och säkerhetspolitik, KUSP förbereder alla frågor som rör den gemensamma utrikes och säkerhetspolitiken. De arbetar med omvärldsbevakning, och följer nog den internationella händelseutvecklingen. De utarbetar riktlinjer för EUMC. De ska även kunna ge strategiska riktlinjer när EU genomför civila och militära insatser. Den har stöd av de andra organen. KUSP är det centrala organet i EU:s krishantering, och samordnar militära och civila insatser. KUSP består av diplomater från unionens medlemsländer, och som är permanent stationerade i Bryssel. (Wikipedia)

Gusp är även namnet på vår nya klassmaskot! :D Ska se till att fixa en bild ASAP. Nu ska vi dricka öl.

Dagens i-landsproblem:

"Den här bullen är för stor. Jag får inte ens in den i munnen. :(" - Baron von Gay (tidigare BF)

Kan mycket väl vara månadens eller till och med årets i-landsproblem. Jag blev imponerad och lite glad.

På tal om BvG: Hur många av er, kära läsare (båda två), har hört eller använt ordet "despo" som förkortning för "desperat"? Känns som att man måste vara en ganska desperat människa för att behöva en förkortning för ordet så att man sparar värdefulla hundradelar varje gång man yttrar det. Ni vet förresten hur ord blir ascp när man läser eller säger dom många gånger? Det hände mig just med ordet "desperat". Hur som helst har jag nu lagt despo i min vokabulära verktygslåda tillsammans med frasen "det är långt till vällingby" (i betydelsen att nåt är tråkigt).

In other news:
Grattis i efterskott till HSPM! <3
Jag gav bort en av de bästa julklapparna någonsin i måndags.
En liter juice kostade lika mycket som tre liter julmust på Ica idag. Inte undra på att dagens ungdomar blir tjocka diabetiker.
Det här kan ha varit ett av mina minst sammanhängande inlägg någonsin. Jag skyller på Förvirringsbruden
Jag är jättedålig på att uppdatera. Förlåt :(

Förvirringsbruden AB

Okej, ny Mest Underliga Händelse i mitt liv! (den cpskadade självmordbenägna mannen som lånade min mobiltelefon är petad till andra plats nu)

Jag satt i min oskyldighet i kulturhuset och väntade på en bekant (hade spelat några partier mot en 70-årig schackman men förlorat eftersom han spelat schack 50% längre än jag levat), skrev ett sms och tittade till och från ut genom fönstret när en kvinna gick fram till mig. Hon var kanske i trettioårsåldern och välklädd, vänligt leende när hon gick fram mot mig. Inte alls den sortens galna knarkarkärring man skulle vänta sig att ha följande konversation med:

"Trodde du att jag kände dom där?"
"Ursäkta?" (jag hade ingen aning om vilka hon pratade om eller vem hon var)
"Men nej, det gjorde jag inte. "
"Jag förstår inte rikti..."
"Ah, du trodde att jag ville ligga med dom?"
"Nej, jag vet inte vad..." (vid det här laget var jag grundligt förvirrad)
"Nej, det ville jag inte. Jag ligger inte med folk jag inte känner."

Därefter gick hon glatt därifrån. Hela diskussionen fördes i en astrevlig ton från hennes sida. Jag var förvirrad i typ 10 minuter efteråt. Vad fan var det om?

Btw fyllde Hedvig år igår. Grattis Hedvig! :D Läs hennes blogg. (Hon har tydligen ett intressant liv)

RSS 2.0