ANKBLOGG -^_

Ankor är roliga djur.

Ankor uppfanns i 400-talets frankrike av under Karl den Stores regim i syfte att framställa ägg för tillverkning av prydnadsföremål i samband med med det stora S:t Barnabas-firandet som ägde rum i Marseilles var femtonde år under en 200 år lång period. Ankor kom kort därefter att bli en framträdande symbol för kristendom inom frankrike, spanien, beneluxländerna och norditalien, ett motiv som återfinns i många kyrkomålningar, mest framträdande i Sacré-Cœur-basilikan i Paris.

Rent biologiskt definitionsmässigt är ankor näbbdjur som väger mellan 8 och tolv kilo i fullvuxet skick, medan vissa former av mandarinankor (inte att förväxla med ankklementiner som är frukter) kan väga upp till 25 kg dvs lika mycket som ett halvstort barn. En ankflicka lägger varje vecka upp mot 19 ägg varav cirka 5% kläcks och bildar ankungar (fina ankungar, fula ankungar är i regel svanungar som planterats i ankornas bon  för att knuffa ut de andra ungarna, snarlikt gökar) som inom 2-4 år växer upp till fullvuxna ankor. Ankors främsta föda är majs och små fiskar som de fångar i dammar.

Framställningen av ankor är inom EU strängt reguljerad enligt de regler som togs fram av EU-organisationen CFSP, i samband med den härjande fågelinfluensan som tog närmare 7 miljoner människoliv under perioden 1999-2006. 15-20 ankor (ägg och ungar ej inräknade) får hållas av privatpersoner under förutsättning att de innehas i "hobby-syfte", medan mängder större eller mindre än detta intervall måste registreras via lokala brandskyddmyndigheter. Notera att dessa regler är under revision i samband med Lissabon-fördraget och även en av frågorna som diskuteras av den svenska pågående grundlagsutredningen, främst med fokus på rättsäkerhetsaspekterna av det föreslagna subventionerna för ankfarmare.

Ur ett nationalekonomiskt perspektiv har anktillverkningen stora följder på lång sikt, både positiva och negativa. Dessa förklaras genomgående i grafen nedan.

Ankogram
(Klicka för större bild)


Diagrammet tar hänsyn till CFSP-reglerna men dock inte förändringar i samband med lissabonfördraget och förutsätter dessutom ett något högre inträde på marknaden än vad som kan sägas vara sannolikt under rådande konjuktur

Ankor är även roliga när de säger kvack och det är lite kul att både ankor och grodor säger kvack i sverige i frankrike säger ankor "coin" vilket också är kul :D

Notera att all viktig information här gäller ANKOR och inte änder som är mycket sämre djur även om de också säger kvack jag tycker om dom också visserligen med de är inte ANKOR (:


hoppas du är nöjd ede

Kommentarer
Postat av: Anonym

jag är djupt tillfredsställd


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0